Iako je ljeto na svom vrhuncu i vrijeme je godišnjih odmora, građevinski radovi na obnovi Gradskog muzeja Požega u sklopu kapitalnog projekta “Požeške bolte” su u punom jeku.
Rušenje krovišta Kuće Spitzer privedeno je kraju, a radovi zaštite građevinske jame na mjestu kuće Krauss su u tijeku. Hidroizolaterski radovi su u pripremnoj fazi, napravljena je podloga za armirano betonsku ploču prvog kata starog objekta, izvršeno je unutarnje obijanje žbuke i izvode se pripremne radnje za izvođenje radova ojačanja svodova, zidova i stropova.

2021.07.26   01Prethodno nabrojani radovi samo su neki u moru radova koji su nužni kako bi se stvorili preduvjeti da Gradski muzej Požega počne poprimati svoj oblik te da nakon rekonstrukcije i dogradnje, muzej koji je osnovan 1924. godine, postane mjesto za ugodniji boravak te da i dalje čuva, interpretira i izlaže predmete zbirki, što je njegova tradicionalna uloga, ali da uz to postane svojevrstan kulturni i edukativni centar, a time i nezaobilazan dio kulturnog turizma.

2021.07.26   03Grad Požega nositelj je projekta “Požeške bolte” vrijednog 41.116.574,93 kune, a partneri su Gradski muzej Požega i Turistička zajednica grada Požege. Projekt sufinancira Europska unija i dodijeljena bespovratna sredstva iznose 33.499.999,97 kuna.
Projektom „Požeške bolte“ je zamišljeno objedinjavanje kulturno-povijesnih, društvenih, enoloških, gastronomskih, prirodnih i ostalih turističkih potencijala te unapređivanje njihove kvalitete kao i brendiranje turističkih potencijala. Primaran naglasak je na unapređenju osnovne infrastrukture i postavljanje stalnog postava Gradskog muzeja Požega koji predstavlja centralno mjesto promocije kulturno-povijesne baštine grada uz opremanje Centra za posjetitelje “Požeška kuća” kao početnog mjesta od kojeg cijela turistička priča počinje.